Beelden zeggen meer dan woorden…

Beelden zeggen meer dan woorden!

De impact van eigen afbeeldingen op online zichtbaarheid

Gratis stockfoto’s zijn toch genoeg om online aanwezig te zijn, toch? Wel, niet helemaal.
In deze blogpost leg ik je uit wat het verschil is tussen eigen beelden en gratis stockbeelden. Je leest waarom professionele foto’s anders zijn dan zelfgemaakte afbeeldingen.

Wil jij meer zichtbaar zijn online en offline? Dan zijn hier 3 tips die je op weg helpen!

 

Over de verschillende soorten afbeeldingen…

Stockafbeeldingen

Selfies

Professioneel!

To stockfoto or not to stockfoto?

In eerste instantie zou ik zeggen: ‘Don’t do it!’. Maar misschien moeten we eerst naar de basis gaan…
  Wat is een stockfoto eigenlijk? Wel, dit is een gratis afbeelding of video die je mag gebruiken zonder je zorgen te maken over auteursrechten. Deze afbeeldingen verkrijg je op verschillende sites zoals pexels.com, pixabay.com of unsplash.com.

Eerlijk… Ook ik ben schuldig aan het gebruiken van deze afbeeldingen. Dus wat maakt het dan zo ‘slecht’? Dat is misschien wat verkeerd verwoord. Stockafbeeldingen kunnen heel handig zijn als starter. Je hebt niet erg veel budget, weet nog niet welke kant je op wil en je branding staat nog niet op punt.

Stockfoto’s zijn eigenlijk vooral interessant als kleine details of achtergronden van sociale media templates. DUS… Nee ze zijn niet slecht, gewoon niet ideaal.

Misschien zegt een beeld effectief meer dan 1000 woorden… Hier enkele voorbeelden… Zie je het verschil?

Selfies all the way!

Ah, nu komen we bij een leuk onderdeel!
De selfie… een foto die je met je gsm van jezelf maakt. Je komt helemaal zelf in beeld, maar dan merk je plots dat de belichting niet zo goed is of dat de foto wat wazig oogt.

Met de gsm’s van vandaag kan je al heel wat prachtige afbeeldingen maken, zeker als ze een goede camera hebben. Wat dan als je helemaal geen goede camera hebt?

Op sociale media heb je geen ‘perfecte’ kwaliteit foto nodig. Jezelf laten zien,
maar dan ook ECHT laten zien. Toon wie je bent, wat jou jou maakt en waarom je doet wat je doet! Er wordt veel minder gelet op die ‘kwaliteitsdetails’. Zeker bij organische of onbetaalde zichtbaarheid.

Professional YEs or No?

Professional yes AND no! Om meteen met de deur in huis te vallen, professionele foto’s genomen door een fotograaf zijn heel goed om in te zetten, maar zijn geen must.

Kwalitatieve afbeeldingen zet je vooral in voor je website en drukwerk. Als hierin je afbeeldingen slecht zijn, dan zorgt dat meteen voor een slechte eerste indruk en een verlies in vertrouwen. Door professionele afbeeldingen te gebruiken van jezelf, je team, bedrijf, enz. creëer je een vorm van vertrouwen en kwaliteit. Als toeschouwer weet je meteen dat het bedrijf waarde hecht aan goede zichtbaarheid. PLUS… Deze foto’s worden volledig gemaakt op basis van jou, je uitstraling EN je branding. Win-win-WIN dus!

Wat hebben we vandaag geleerd?

Punt 1: Stockfoto’s zijn niet slecht, maar gebruik deze vooral als achtergrond voor je social media templates.

Punt 2: Laat jezelf zien op sociale media, kwaliteit speelt hier de dag van vandaag een minder belangrijke rol. Laat zien wie je bent en dit op JOUW manier.

Punt 3: Professionele foto’s zijn geweldig voor je drukwerk en websites. Ze zorgen voor kwaliteit en vertrouwen. PLUS je branding komt hierin ook nog eens aan bod wat zorgt voor… ja hoor – herkenning!

HELP! Dit klinkt chinees!

Comments are closed.